Z odprtokodnimi rešitvami do digitalne vključenosti 

Društvo Duh časa, ki izvaja projekt Računalniki za socialno ogrožene, s svojim projektom Na-prostem.si učijo veščin uporabe odprtokodnih rešitev.

Delite objavo

Društvo Duh časa, ki izvaja prostovoljsko dejavnost Računalniki za socialno ogrožene, s svojim projektom Na-prostem.si učijo veščin uporabe odprtokodnih rešitev.

V Društvu za trajnostni razvoj Duh časa delujejo srčni prostovoljci, ki se od leta 2011 posvečajo zbiranju in nadgradnji rabljene računalniške opreme, ki jo nato podarijo socialno ogroženim posameznikom in organizacijam. V društvu menijo, da dostop do tehnologije ni privilegij, temveč osnovna pravica, in s svojim udejstvovanjem omogočajo digitalno vključenost vseh zainteresiranih.


Društvo odslej ponuja novo digitalno storitev in izobraževanja za vsakogar

Poleg izvajanja te zavzete dejavnosti v društvu sodelujejo v projektu »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov«, v okviru katerega so razvili novo digitalno storitev www.na-prostem.si. Ta predstavlja in spodbuja uporabo odprtokodnih programov, namenjenih vsakomur, tudi začetnim uporabnikom, in ponuja izvedbo več kot 20 usposabljanj za najbolj priljubljeno in preverjeno programsko opremo.

‘’Odprtokodne rešitve niso le brezplačne, ampak so tudi tehnologija prihodnosti,” je v svojem blogu zapisal član Društva Duh časa.

Še niste popolnoma seznanjeni, kaj bi odprtokodni programi sploh bili in kako lahko nadgradite svoje digitalne veščine?

Nič hudega, saj lahko več informacij o projektu in možnostih usposabljanj najdete na spletni strani www.na-prostem.si.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem

Več novic

Pridruži se nam na spletni platformi

Digitalno je enostavno

Skip to content