Zanesenjaki, ki rešujejo računalniško opremo in jo podarjajo naprej

Društvo za trajnostni razvoj Duh časa že od leta 2011 vztrajno deluje v okviru projekta Računalniki za socialno ogrožene.

Delite objavo

Društvo za trajnostni razvoj Duh časa že od leta 2011 vztrajno izvaja prostovoljsko dejavnost Računalniki za socialno ogrožene, kjer se osredotočajo na zbiranje rabljene računalniške opreme in njeno tehnično usposabljanje, z namenom podaritve le-te tistim, ki si je iz različnih razlogov ne morejo zagotoviti. 

Prav tako pa so priskočili na pomoč ob lanskih poplavah. Njihova dejavnost sega tudi onkraj meja, saj so odzivni in pomagajo tudi v drugih državah, kot so na primer ob poplavah v Bosni leta 2014, v begunskih centrih v Grčiji ter z odpravami v Afriko.

Za naročilo opreme se lahko na Duh časa obrnete preko spletnega obrazca na tej povezavi ali preko e-pošte [email protected]. Dodatne informacije so na voljo na telefonu 068 154 063 od ponedeljka do petka med 11. in 16. uro.

Društvo Duh časa je odprto za vse, ki potrebujejo pomoč na področju računalniške opreme, ter vztrajno dokazuje, da računalniki postanejo most do boljše digitalne prihodnosti za vse družbene skupine. S svojim delovanjem ne le zmanjšujejo količino odpadkov, ampak tudi omogočajo dostop do orodij za vsakdanje delo in prosti čas tistim, ki jih najbolj potrebujejo.


Več o njihovih aktivnosti lahko najdete na njihovi spletni strani, več o projektu Na prostem.si pa tukaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem

Več novic

Pridruži se nam na spletni platformi

Digitalno je enostavno

Skip to content